My Hobby Horses

Hoito-ohjeita

  

Keppareita voi pyyhkiä kostealla rätillä, jos ne likaantuvat.  Sade tai rannalla ratsastaminen ei vaikuta hevosen ulkomuotoon, toki uimista kepparin kanssa emme voi suositella. Keppareita ei kannata jättää pitkiksi ajoiksi ulos tai ulkorakennukseen. Nimittäin linnut ja hiiret saattavat tehdä niihin reikiä. Ne mielellään vievät vanua pesiinsä. 

 

Yleisesti ottaen kangasvärit pysyvät hyvin ja kestävät vettä, mutta ne saattavat ajan oloon haalistua. Värien kestävyyteen vaikuttavat esimerkiksi jatkuva auringon valo, pyyhkiminen, peseminen ja harjaaminen.

 

Emme voi suositella kepparin purkamista, sillä erityisesti fleecekangas saattaa menettää muotoaan. Jos päällykangas pestään, suosittelemme käsinpesua ja kankaan kääntämistä nurinpäin, muutoin hevosen harja ja maalaukset saattavat kärsiä. 

 

Jos hevosella on villalankaharja, sitä voi kevyesti kammata. Jos hevosella on karvalankaharja, sitä ei kannata lainkaan kammata, vaan suoristaa se vain sormin.  Karvalankaharja sotkeutuu helposti kampaan. Keppihevosten harjoja tai korvia ei kannata käsitellä kovakouraisesti.

keppihevonen keppihevonen keppihevonen keppihevonen keppihevonen keppihevonen keppihevonen keppihevonen 

  

My Hobby Horses

www.myhobbyhorses.fi 

Kaikki hinnat sisältävät alvin!